HET REGENBOOGHUIS

Dit kindertehuis biedt in totaal (verdeeld over 3 locaties) aan ca. 45 jongeren (tussen 2 en 21 jaar) een eigen huis. De kinderen worden hier begeleid door een sociaalwerkster en kinderverzorgsters. Voor onderwijs gaan de kinderen naar de reguliere dorpsschool. Na het basisonderwijs kunnen de kinderen gaan studeren, ieder op eigen niveau en gekozen richting.
 


HUIS MET DE BONTE STENEN


Speciaal voor de kleinste kinderen is het huis met de Bonte Stenen opgezet. In dit huis leven ca. 10 kinderen (van 2 tot ca. 8 jaar ) zij worden liefdevol opgevoed en verzorgd door een echtpaar. Hierdoor kunnen deze kinderen in een min of meer normaal gezinsverband opgroeien.

HET FRANCISCUS-HUIS


LANDBOUWPROJECT

In 2012 is men geleidelijk overgestapt van veeteeld naar schapenhouderij.

Landbouw en schapenhouderij moet in de toekomst een belangrijke bron van inkomsten gaan worden voor de "Stiftung Caritas Centru Social Sf. Stefan Saniob". Momenteel wordt tevens de tuinbouw geactiveerd, zo heeft men o.a. de beschikking over twee tunnelkassen. De opbrengst aan groenten en fruit is bestemd voor de voeding van de kinderen.
 en de nieuwe...Er moet nog een goede rundveestal en varkens- en kippenstal gebouwd worden. De werktuigenhal is inmiddels gerealiseerd.
 WerktuigenhalTIMMER- EN MEUBELWERKPLAATS

Eveneens ten behoeve van het genereren van eigen inkomen, is er een timmer- / meubelwerkplaats gerealiseerd en in gebruik genomen. Langzaam komen er meer werkorders binnen van particulieren en bedrijven. Men krijgt ook opdrachten van o.a. Bisdom Oradea. Deze opdrachten hebben meestal betrekking op renovaties van kerken.

DORPSSCHOLEN


“Nieuwe” schoolmeubeltjes, schoolborden enz. voor scholen in Saniob, Cihoi en Luncsoara.Oud

...en blije gezichten achter de nieuwe tafeltjes...De hosting van deze website is aangeboden door OnlineORverkiezingen.nl
Logon